Puistolammen esteetön reitti


Puistolammen esteettömän reitin alku sijaitsee noin 6,8 kilometriä Rovaniemen keskustasta koilliseen, Napapiirin asuntomessualueen vieressä. Alueella on kaunis puistolampi hiekkarantoineen. Paikka on kesäisin varsinkin lapsiperheiden suosima vapaa-ajanviettopaikka. Lammen ympärillä on monipuoliset kukka- ja pensasistutukset ja lammen vieressä on leikkipuisto.

Puistolammen esteetön reitti_AT.jpg

Kuva: Rovaniemen kaupunki, Aarno Torvinen

Puistolammen reitti on rakennettu esteettömäksi ja se on uusittu ja sorastettu kesällä 2017. Puistolammen viereiseltä pysäköintipaikalta lähtee janareitit itään ja länteen. Reitin käyttöaika on sulan maan aikaan. Reitin yhdensuuntainen pituus on noin 720 metriä. Reitin alussa on hienot näkymät Puistolammelle ja läntinen haara menee kauniin luonnonkukkia kasvavan kummun yli jatkuen rämemaastoon.

Alueella on hyvät uintimahdollisuudet Puistolammessa ja lammen ympärillä on hiekkaranta. Lammen vieressä on leikkipuisto, penkkejä ja pukukopit. Reitin läntisen haaran puolivälissä kummun päällä on levähdyspenkit. Alueella on useita tilavia pysäköintialueita. Alueelta on Joulupukin pajakylään reilun kahden kilometrin matka. Siellä on monipuolinen palveluvarustus ja Pajakylän vieressä on myös kaksi huoltoasemaa.

Lisätietoja kohteesta:

Etiäinen.fi